¡Se agradece!

Que este blog, ya casi abuelo, con doce años de vida que cumplirá el mes que viene, sea todavía recomendado hace ilusión en lo personal y sigue animando en lo profesional.

Blog_Observatori

El detalle ha sido del Observatori Professional del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya.

Creo que el único ‘abuelete’ que me supera en edad digital, me puedo equivocar, es Lluis Codina.

Y, la compañía, estupenda.

Actualidad editorial: observatorio de tendencias y noticias sobre edición
http://www.actualidadeditorial.com/
Blog creat el juliol de 2007 per Arantxa Mellado i Maricarmen Chirinos, dedicat a «observar, informar y analizar las tendencias y noticias del sector editorial».

Archivos personales: blog para archiveros e investigadores sobre fondos documentales personales, familiares y de empresas
http://fondospersonales.blogspot.com.es/
Blog iniciat l’octubre de 2008, a cura de Yolanda Cagigas, Marian Zabala i Inés Irurita. Dóna a conèixer fons d’arxius disponibles per a la consulta pública.

BIBLIORed 3.0: multimedia sobre ciencias información-comunicación en bibliotecas-servicios universitarios
http://bibliored30.com/
Coordinat per Alfonso López Yepes i Clara Sánchez-Dehesa, professors de la Universidad Complutense Madrid, aquest blog nasqué el novembre de 2014 i està dedicat a la documentació relacionada amb mitjans de comunicació, xarxes socials, audiovisuals, etc.

Bloc de Lletres: blog del CRAI Biblioteca de Lletres de la UB
http://blocdelletres.ub.edu/
Tot i que aquest blog s’adreça als usuaris de la Biblioteca de Lletres del CRAI de la UB, moltes de les seves entrades (amb novetats, divulgació de recursos i altres informacions) són d’interès general. Va començar el gener de 2007.

Blog conlicencia.com: compartiendo conocimiento
http://blogconlicencia.com/
Blog de CEDRO (Centro Español de Derechos Reprográficos), l’entitat que gestiona els drets de propietat intel·lectual dels autors i editors, començat el març de 2015. És dedicat a l’impacte de les noves tecnologies al sector editorial. S’actualitza freqüentment.

Boolino blog
http://www.boolino.es/ca/blogboolino/
Boolino és una empresa nascuda a Barcelona al novembre de 2011 centrada en la literatura infantil i juvenil. El seu blog ofereix recomanacions de llibres, notícies, entrevistes amb experts, propostes d’animació, etc.

Cambiando de tercio
https://cambiandodetercio.wordpress.com/
Blog personal de Txetxu Barandiaran dedicat al món del llibre, amb força incidència en les llibreries. Iniciat l’abril de 2004, s’actualitza força freqüentment.

Diario de una documentalista
http://noeliaalvarez.es/
Blog personal de Noelia Álvarez Díaz, diplomada el 1999 a la Universidad Complutense i llicenciada el 2001 a la Carlos III. Inclou entrades sobre la professió, de temàtica diversa, amb contingut treballat i actualitzacions freqüents.

Factor GDA: el blog de la ESAGED
https://esaged.wordpress.com/
Blog institucional de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents, adscrita a la UAB. Començà el març de 2014 i hi col·labora majoritàriament el professorat del centre. Les entrades, ben argumentades, solen tractar de temes d’actualitat, i de vegades polèmics, al voltant de l’arxivística.

El fil d’Ariadna
http://elfilariadna.blogspot.com.es/
Blog personal d’Anna Maria Villalonga, professora de literatura catalana a la UB, escriptora, crítica literària i de cinema, especialista en novel·la negra. Des del maig de 2009 ens ofereix articles al voltant de la literatura i ressenyes de novetats.

Los futuros del libro: libros, editores y lectores en el siglo XXI
http://www.madrimasd.org/blogs/futurosdellibro/
Blog iniciat el novembre de 2006 per Joaquín Rodríguez sobre el llibre, des de diferents punts de vista: tecnològic, com a suport de la cultura i l’educació, comercial… S’actualitza dos o tres cops al mes.

Infotecarios
http://www.infotecarios.com/
Blog col·lectiu, de temàtica general, a càrrec d’una trentena de professionals de 12 països americans, iniciat el febrer de 2012.

Library shenanigans
https://libraryshenanigans.wordpress.com/
Blog d’humor creat el 2005 per Jessy Randall, bibliotecària dels Estats Units. Recull pràctiques, publicacions i altres activitats relacionades amb les biblioteques que podríem classificar de «frikies».

Lluís Codina
http://www.lluiscodina.com/
Web personal de Lluís Codina, professor de la UPF. Iniciat el març del 2000, conté articles força elaborats sobre tecnologies de la informació: SEO, visualització de dades, bases de dades d’imatges, documentació periodística…

Tramullas.com
http://tramullas.com/
Blog personal de Jesús Tramullas, professor del Departamento de Ciencias de la Documentación de la Universidad de Zaragoza. Dedicat a temes generals de la professió, en especial aborda aspectes tecnològics. S’actualitza setmanalment.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.